Juoksa Open 2023

27.3.2023

Kesän lähtölaukaukset Orimattilassa

Jousimetsästysseura Juoksa ry järjestää Orimattilaan rakennetulla 31 maalia sisältävällä 3D-radalla Juoksa Open 2023 -kilpailun sunnuntaina 4.6.2023. Ilmoittautuminen alkaa klo 10.00 ja kilpailu starttaa tasan klo 11.00. Tervetuloa katsastamaan jo aiemmin erinomaiseksi kehuttu ratamme. Bluntit ja leikkurit mukaan, totta kai.

Kilpailu noudattaa SJML:n Cup-kilpailusääntöjä, jotka löydätte liiton www.jousimetsastys.fi -sivustolta. Tärkein muistettava asia on noiden sääntöjen osalta se, että kilpailuun osallistuvalla tulee olla joko metsästyskortti suoritettuna tai jokin muu henkilökohtainen tapaturmavakuutus. Kilpailijan tulee kyetä esittämään ilmoittautuessaan täyttävänsä kyseisen osallistumisehdon.

Kilpailun osallistumismaksu on 20 euroa ja juniorit ja nuoret (alle 15v) saavat osallistua ilmaiseksi. Maksuna käy ilmoittautumisen yhteydessä käteinen sekä MobilePay. Ennakkoilmoittautumiset voi lähettää sähköpostitse osotteeseen jousimetsästysjuoksa@gmail.com, tekstiviestillä numeroon +358 44 3777101 tai näiden sivujen viestilomakkeella. Ilmoittautuessanne ennakkoon kertokaa oma nimenne ja mihin luokaan olette tulossa ampumaan. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta helpottaa tapahtumajärjestelyjä merkittävällä tavalla.

Rautapeura(Odocoileus Ferromineus); haastekisa, jossa gongi ei soi voittajalle.

Varsinaisen cup-kisan jälkeen - jos kiinnostuneita on riittävästi - järjestetään haastekisana "Rautapeuran kutsu" jossa maalina on ratamme uusin viihdyke joka ilmoittaa heikosti osuneesta laukauksesta varsin äänekkäästi ja nuolen kannalta lopullisesti. Kaikki Lancaster Archery:n "Steel Elk Challenge:n" nähneet tunnistanevat formaatin, eli ohilaukauksesta tippuu pois pelistä.

Rautapeuran kutsu:ssa ammutaan kasvavilta etäisyyksiltä aina tarvittaessa 100 metriin asti, kunnes voittaja on selvillä. Junnut ja vaistoluokka aloittavat urakan 10 metrin etäisyydeltä, ja talja-ampujat 40 metrin etäisyydeltä. EPJM:n Lumimies-kisasta tutulla periaatteella ampuja voi lunastaa muodollista 10 euron korvausta vastaan yhden ylimääräisen paikkolaukauksen. Voittajalle on luvassa mainetta, kunniaa ja palkinto, ja häviäjät saavat arkistoihinsa omat nuolensa aivan uudessa olomuodossa.

Kisapaikan osoite on Ollostentie 115, Orimattila. Kilpailupaikalla on liikenteenohjaus pysäköintiä varten.