Juoksan seurakisat heinäkuu 2023 - tulokset ja raportti

27.3.2023

Juoksan seurakisan tulokset, raportti ja kuvia

Seurakisat on nyt heinäkuun osalta ammuttu, ja koko Juoksan ja kisatoimikunnan puolesta suuret kiitokset kaikille osanottajille.

Kuvia ei ole kisatapahtumista massiivista määrää - vesisade ei ollut niin kovaa kuin ennusteet sanoivat, mutta hillitsi kyllä valokuvausintoa. Kisa ammuttiin ensin 'normaalina' kisana, jonka jälkeen rentouduttiin tiimiotteluna ilmapallojen puhkomisessa. Grande finale oli sitten ASA-sääntöjen mukainen yhden maalin yhden laukauksen shootoff, jossa ratkaistiin voitto lopullisesti.

Mutta ensin tuloksiin ratakierroksen osalta:

Talja, miehet :

1. Perttu Vapamaa, 52 pistettä
2. Mika Muukkonen, 49 pistettä
3. Ville Malinen, 37 pistettä
4. Petri Linna, 32 pistettä
5. Tom Vilja, 26 pistettä
6. Pasi Auranen, 24 pistettä
7. Eero Vihavainen, 20 pistettä

Talja, naiset:

1. Aino Talvi, 28 pistettä - kokonaiskilpailun 5. sija


Shootoff, talja (ASA, noin 28m):

Shootoffiin mentiin siten, että kaikki kierroksen pisteissä johdossa olevasta 10 pisteen sisällä osallistuivat - eli Mika ja Peetu. Piste-eron ollessa siinä kohtaa kolme pistettä, vaihtoehdot Mikalle olivat upporikas ja rutiköyhä - eli 14 pisteen tavoittelu oli ainoa mahdollisuus ottaa ohjat omiin käsiin, koska todennäköisyys sille, että Peetu ampuisi 10:tä pistettä huonomman osuman oli kutakuinkin nolla. Tällä lähdettiin liikkeelle ja arvioitiin etäisyyttä ankarasti. Mikan laukaus meni sormenleveyden verran 14 pisteen alle - 8 pistettä, ja Peetu kruunasi voiton 10 pisteen laukauksella - toki mestarin tavoin yrittäen ylä-12 pisteen osumaa, josta jäätiin alle taas sormenleveys.

Kisan kulkua:

Kelistä huolimatta - varustuksen ollessa asianmukainen - oli hienoa nähdä erilaisia positiivisia asioita illan edetessä. Ehdottomia kohokohtia olivat seuran uusien jäsenten Eeron ja Ainon ammunnan seuraaminen. Kun otetaan huomioon, että heillä oli takanaan vasta pari viikkoa treeniä omalla takapihallaan, matkateipit tehtiin Mikan pajalla juuri ennen kisaa, ja koko rata oli täynnä pidempiä matkoja, kuin mistä ovat kertaakaan tähän mennessä ampuneet, niin kierros oli molemmilta käsittämättömän hyvä. Paras esimerkki ehkä Ainon 3p 65m muflonilta ja töytäisy omenaan 5p tolpalta.


Lopun joukkuekisassakin molemmat paukuttelivat ilmapalloja viidestä kympistä kuin vanhat tekijät. Villellä oli muutama tosi kliininen suoritus, esim. 2 pistettä 53 m isoon karhuun ja 5 pistettä tornista supi+kettu yhdistelmästä. Petellä päivän suurin ilonaihe ja uutinen oli ehjä kisa ja erävoitto kyyliksestä. Pasin kisasta päällimmäisin huomio oli se, että 33" vetopituuden omaavan kaverin 32" pitkiä nuolia saa sitten kiskoa ihan tosissaan irti maaleista. Tomppa oli kierroksen alussa sitä mieltä, että kyylis ja yleinen tuomiopäivä vie voiton, mutta kierroksen loppua kohti irtosi jo muutama hymykin ja erinomaisia tarinoita käynyttä ohraa syöneistä villisioista. Tomppa puolusti myös tiimin kunniaa ansiokkaasti ilmapallokisassa muiden tiimiläisten ampuessa enimmäkseen ohi.

Ilmapallokisassa tiimi Ville-Pete-Aino-Eero teki murskaavaa jälkeä Peetu-Mika-Tomppa-Pasi - joukkueesta - onnittelut tiimille hienosta vedosta.