Juoksa Open 2024

18.8.2024

Oletko valmis jahtikauteen?

Jousimetsästysseura Juoksa ry järjestää Orimattilaan rakennetulla 36 maalia sisältävällä 3D-radalla Juoksa Open 2024 -kilpailun lauantaina 17.8.2024. Ilmoittautuminen alkaa klo 10.00 ja kilpailu starttaa tasan klo 11.00. Tervetuloa katsastamaan jo aiemmin erinomaiseksi kehuttu ratamme. Leikkurit mukaan, totta kai.

Kilpailu noudattaa SJML:n Cup-kilpailusääntöjä, jotka löydätte liiton www.jousimetsastys.fi -sivustolta. Tärkein muistettava asia on noiden sääntöjen osalta se, että kilpailuun osallistuvalla tulee olla joko metsästyskortti suoritettuna tai jokin muu henkilökohtainen tapaturmavakuutus. Kilpailijan tulee kyetä esittämään ilmoittautuessaan täyttävänsä kyseisen osallistumisehdon.

Kilpailun osallistumismaksu on 25 euroa ja juniorit ja nuoret (alle 15v) saavat osallistua ilmaiseksi. Maksuna käy ilmoittautumisen yhteydessä käteinen sekä MobilePay. Ennakkoilmoittautumiset voi lähettää sähköpostitse osotteeseen jousimetsästysjuoksa@gmail.com, tekstiviestillä numeroon +358 44 3777101 tai ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuessanne ennakkoon kertokaa oma nimenne ja mihin luokaan olette tulossa ampumaan. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta helpottaa tapahtumajärjestelyjä merkittävällä tavalla.

Rautakauris(Capreolus Ferromineus); haastekisa, jossa gongi ei soi voittajalle.

Varsinaisen cup-kisan jälkeen - jos kiinnostuneita on riittävästi - järjestetään haastekisana "Rautakauriin kosto" jossa maalina on ratamme rautapeuran pienempi ja vihaisempi serkku, joka myös ilmoittaa heikosti osuneesta laukauksesta varsin äänekkäästi ja nuolen kannalta lopullisesti. Kaikki Lancaster Archery:n "Steel Elk Challenge:n" nähneet tunnistanevat formaatin, eli ohilaukauksesta tippuu pois pelistä.

Rautakauriin kostossa ammutaan kasvavilta etäisyyksiltä viiden metrin välein aina tarvittaessa 80 metriin asti, kunnes voittaja on selvillä. Junnut ja vaistoluokka aloittavat urakan 5 metrin etäisyydeltä, ja talja-ampujat 20 metrin etäisyydeltä. Aampuja voi lunastaa muodollista 10 euron korvausta vastaan yhden ylimääräisen paikkolaukauksen. Voittajalle on luvassa mainetta, kunniaa ja palkinto, ja häviäjät saavat arkistoihinsa omat nuolensa aivan uudessa olomuodossa.

Päivitys: Juoksa Open 2024 tulokset. Laajempi kisaraportti ja kuvat tulossa kunhan ehditään.